tirsdag den 20. januar 2015


Nature2 

Når vi sænker klor niveauet til 0,5 -1 p.p.m er det umuligt at holde 0,5-1 klor i vandet konstant hele
tiden, uden et fuldautomatisk dosserings anlæg, så derfor skal der helst være noget i vandet der er garant for at kunne garantere frisk vand i din swimmingpool, og her kan stærkt anbefales Nature2 , der bruges som en rigtig god suppleant.

Mineraler såsom sølv og kobber har længe været kendt for deres hygiejneprodukter antimikrobielle egenskaber. Med Nature 2 patroner, bringers  det naturligt desinficering til din swimmingpool. Nature 2 giver dig mulighed for at reducere dit klor forbrug og er stadig garanteret i at kunne dræbe bakterier og kontrollere alger i vandet. Det betyder mindre røde øjne, kløende hud.

Vandet vil strømmer igennem Nature 2 Express-beholderen, herved vil mineralske ioner langsomt og konsekvent frigives til bassinvandet, der giver den helt rigtige mængde af bakteriehæmmende og alger-bekæmpende elementer til at holde din pool ren og frisk i samarbejde med klor.
Familie og miljøvenlig.
Patronen holder 6 månder.  pris 700.-

 Miljøprojekt nr. 1153, 2007

Alternativer til klor som desinfektionsmiddel i offentlige svømmebade
De mest benyttede metaller med desinficerende effekt er sølv-ioner eller kobber-ioner, som har været velkendt i århundreder i forbindelse med at begrænse alge- og bakterievækst i vandige medier.


A Better Swimming Experience GuaranteedFor at opnå en virkning af sølv og kobber i forbindelse med desinfektion af vand kræves,at der er frie sølv- eller kobber-ioner til stede. Den desinficerende virkning af sølv kan forringes af fosfater, klorider, kalk, organisk materiale, sulfider m.m.
Der kan enten anvendes dosering af salte eller en elektrolytisk metode, hvor vandet passerer en elektrolysecelle, som afgiver sølv- og kobber-ioner til vandet.

I Rohr (2000) er virkningen af sølv- og kobber-ioner testet på Tetrahymnia pyroformis samt amøber af typen Hartmannella vermiformis. For at opnå en log 2 inaktivering med en times reaktionstid krævedes ved Tetrahymnia pyroformis 100 µg/l Ag-ion og 1.000 µg/l Cu-ion.
Hartmannella vermiformis kunne ikke desinficeres med sikkerhed selv med 500 µg/l Ag-ion, og 5.000 µg/l Cu-ion i 24 timer.

I Danmark findes enkelte eksempler på praktiske afprøvninger af kombinationen metal-ioner og klor, men der mangler ligeledes videnskabelige og tilbundsgående undersøgelser af den kombinerede virkning af klor med og uden sølv-/kobber-ioner.  I forbindelse med anvendelse af metalsaltene bør det erindres, at udledning af disse salte med overskudsvand giver anledning til miljøbelastninger i form af metalforurening af det på renseanlæg producerede overskudsslam.
Det må sammenfattende konkluderes, at en eventuel anvendelse af sølv-/kobber-ioner kun vil være relevant i sammenhæng med samtidig anvendelse af klor.

Nature2 Fusion Soft Water Purification System5.2.6 Konklusion
Det er ikke muligt at pege på et egentligt alternativ til klor som desinfektionsmiddel, hvis der samtidig skal opnås en hurtig desinficerende effekt over for et bredt spektrum af mikroorganismer, en varig effekt i bassiner med lang opholdstid og en oxidation af organisk materiale. Ved anvendelse af klor produceres en række uønskede biprodukter.
Sølv-/kobber-ioner og organiske biocider kan ikke benyttes som enkeltstående desinfektionsmiddel og er dermed ikke et egentligt alternativ til klor.

Spørgsmål:

Er det rigtigt at kobber er et tungmetal og at det er giftigt for kroppen.
Svar:
Kobber er et tungmetal, men din krop indeholder ca. 80 mg kobber mest koncentreret i leveren og hjernen. Dagligt indtag af kobber skal være på ca. 2 mg. Kobber er et mineral. Af andre mineraler som du også har behov for dagligt kan nævnes natrium, kalium, kalcium, magnesium, jern, jod, mangan, zink, krom, fluor, selen og silicium. Kobber findes for eksempel i skaldyr, nødder, rosiner, lever og champignon. Kobber bruges blandt andet i kroppen til optagelsen og udnyttelsen af jern. Indgår samtidig i en række enzymkomplekser. Der er 1-2 mg kobber i en vitaminpille!
Spørgsmål:
Jeg har hørt at når kobber først er kommet ind i kroppen kan det ikke komme ud igen.
Svar:
Når du udfører hårdt fysisk arbejde eller dyrker motion sveder du ca. 1 mg kobber.
Spørgsmål:
Jeg har hørt at kobber er sundhedsskadeligt og er forbudt i Danmark.
Svar:
I det drikkevand som du har i din vandhane er der fra de danske sundhedsmyndigheder tilladt at være 2 mg kobber pr. liter vand.


Har personligt kørt uden Nature2 her i 2015, uden de helt store problemer, men engang gik det galt og kunne have sparet mig for timer, med at skrubbe alger af bassinet.