onsdag den 25. marts 2015

Vores første Swimminpools

Bidrag til pool historier

Fik et oppusteligt børnebassin på vel 300 liter de første år, blev udskiftet næste år med 500 liter som så blev til 2000 liter interex, men kattene synes det var sjovt at pifte den øverste kant hele tiden. Til sidst fik vi et 6000 liter med stativ, super bassin og en ordentlig størrelse. Men 6000 liter vand tager langt tid at fylde op og så skal det varmes op – det tager adskillige dage – blev faktisk noget overrasket med det gode vejr, hvor lang tid det tog.
Intex%3A%20Pool%20med%20pumpe%20-%206.503%20l Endelig blev det varmt og børnene elskede det – men så kom der meget hurtigt små lange røde orme i det (tubefix) bruges bla.til fiske foder, som skulle fjernes hver dag. 

Nååå kom lidt klor tabletter i fra en Matas dåse men det hjalp ikke så meget, vandet begyndte at blive meget uklart og kanterne dejlig glatte – kunne godt se jeg var ved at opbygge en ren alge sump og bakterie beholder.


Nå men afsted til Frederiksværk poolbutik – kom ind og snakkede med en, ved ikke hvem han var men han pege på en hylde og så kunne jeg prøve at gætte hvad jeg skulle have.  Der var mange beholder på hylderne, men der var en med et håndtag, rødt låg og der stod HTH klor 70 procent – så meget effektiv ud så den tog jeg. Samt et klor/ph pille test sæt, spurgte hvor meget jeg skulle putte i mit bassin – han sagde at det stod på bagsiden- nåå ok- ser på det når jeg kommer hjem. Men der stod intet på bagsiden om hvor meget der skulle i, nå vi tager det lidt på hæld – hældte et halv låg i ca: 100 gram. Nå men ville lige vente nogle timer og målte det så med mit pille sæt; ingen klor i overhovdet ?

Billedresultat for hth klor
Prøvede at teste om testsætte kunne måle, ved at putte nogle klor korn ned i det og wupti var det rødt, så det virkede.  Nåå så jeg havde nok ikke puttet klor nok i, nu skal den dælme have noget klor, tog og fyldte det røde låg med top og proppede i en spand med vand. Rørte og rørte så min arm var lam, men der var stadig bundfald i spanden opgav til sidst at få det rørt ud  - og fordelte det hele i Poolen om aftenen. Næste morgen gik jeg spændt hen og kiggede og ups nu var vandet helt hvidt og kunne slet ikke se bunden. Målte klor indhold – der var intet tilbage,  nåå venter så bliver det nok klart igen tænkte jeg  – efter en uge slukkede jeg den lille pumpe og vandet blev mere klart efter en lille uges tid og nu kunne jeg se en hvid bund. Den hvide bund var alle de døde  alger m.m. der havde lagt sig.

Hvordan pokker får jeg alt det hvide slam op fra bunden ? Filter kunne ikke tage det og alt var blevet hvidt i filteret, slangen der før var grøn inden i,  var nu kridhvid – kunne godt se at den blå farve på siderne i bassinet var blegnet vildt meget også. Her gik det nok op for mig at HTH klor var meget effektiv J

Vejret blev dårlig og jeg lod bassinet stå med vand i ville se, hvor hurtigt at der kom alger igen. Efter 1,5 måned tømte jeg det og der var ingen alger eller glatte sider eller bund whauuuu – det er godt nok effektivt det klor!