fredag den 1. januar 2016

Første sæson med Swimmingpool

Ja så blev vi endelig færdig med vores Vita Style pool, og fik hele haven ændret til noget andet. Og hvad var det så for noget vi fik , ja vi opdagede at det var blevet en slag fristed. At når man havde været i Swimmingpoolen og stod der efter arbejdet i solen så var man koblet af jobbet, en lidt underlig følelse men sådan virker det stadig ?

Daglig drift

Det har været en lidt kold sommer og det har været lidt af en øjenåbner at der skulle så mange solskins timer til, for at varme de 45.000 liter vand op til 24 grader. I lang tid lå vi på 17-18 grader indtil vi fik solfangerne koblet på. Så begyndte temperaturen langsomt at kravle op, men det gik meget langsomt, Jeg var blevet advaret fra poolrådgiveren mod at bruge rigtige solfangere, istedet for de solfangere der bruges normalt til swimmingpool - men VVS'eren og jeg mente det nok skulle gå godt. Og nej det gjorde det så ikke - med de 8 super solfanger jeg har nu, kan jeg varme poolen op med 1 grad pr. dag ( med solskin ) og solen varmer poolen med 1 grad = 2 grader ialt og den taber så en grad om natten :-(. Så det har været svært at komme højt op i grader, var dog oppe på 29,9 en enkelt dag i sommers og det var fantastisk.

Rengøring.
Fik hurtig anskaffet en støvsuger robot, efter jeg havde stået manuelt og støvsuget poolen, det har jeg slet ikke temperament til. Robotstøvsugeren klare det bedre end jeg kunne og så kan jeg bruge tiden på at finpudse poolen i stedet og det er meget sjovere.
Jeg har 3 kæmpe hænge birketræer stående ved poolen og det har skabt meget rengørings arbejde, det vælter ned konstant med alt muligt fra træerne. Så nu bliver de topkappet, det er skrue uden ende og gør det surt at den aldrig kan være 100 % ren i mere end 10 sekunder.

Her er overdækningen rullet ud  så den holder på varmen
Kemi.
Har prøvet at holde et lavt niveau af klor i vandet og ikke haft noget cyansure i (holder på kloren), det går ok indtil vi kommer forbi de 24 grader Vand, så gror algerne så hurtigt at du kan se det med det blotte øje-  næsten. Jeg kom klor i om aftenen og dagen efter, var siderne grønne kl. 17 ved dejlige 27 grader i poolen. Så kom der cyansure i en fart.

Man finder hurtig en rytme og de 2 gange om ugen hvor der skulle klor i, har været ok,Man finder hurtigt ud af hvor meget der skal i.


Har dog brugt meget PH + for at få vandet i balance og for at få PH ned igen efter jeg har fyldt postevand vand på, så jeg skal have et godt lager til næste sæson.

Tids forbruget på driften af poolen har nok været 1,5 time pr uge, i starten brugte jeg lidt mere tid på den end i slutningen hvor det var blevet mere rutine. Men tiden ved poolen får en til at slappe af, ved ikke hvorfor men det sker bare ?

Det dårlige
Har brugt vildt langt tid på mine solfangere og få temperaturen op i poolen, det er ikke lykkes ordentligt så det arbejder jeg videre på i næste sæson.
Birketræerne har gjort det svært med rengøringen.
Jeg gik i vandet for tidligt 8-12grader og blev faktisk mere kuldeskær af det, Måske er jeg lidt pivet men, synes jeg var bedre til det kolde vand i starten end da sæsonen sluttede.


Det gode ved Poolen.
Pool størrelsen er i orden, kunne dog godt værre lidt længere når man svømmer frem og tilbage 12 meter er stadig mit ønske mål. Super nem at gøre ren og virkelig smuk, men det der nok har forbavset mig mest er, at når man går rundt i 5 minutter så falder ens puls fuldstændig til ro. Og man kan mærke at vandet gør et eller andet ved en - altså på den gode måde. Vi var spændte på om vi kunne tage den der ferie følelse med hjem fra ferie - og det er sket overraskende godt.
Farvet led lys

Ja så er alt blevet meget nemmere når man er hjemme med ungerne, vi er hver dag i poolen, glæde og latter præger hele området omkring poolen. Børne fødselsdage og venner, er blevet meget nemmere og sjovere at have hjemme - vi er ude hele sommeren og får rørt os en del mere. Så indtil nu indfri det vores forventninger fuldt ud. Det at være hjemme er blevet noget helt andet end før i tiden.