fredag den 12. februar 2016

Overdækning af Swimmingpool model 2015

Nu er det blevet koldt og sneen har været på besøg, jeg startede i november måned  med at gøre Swimmingpoolen vinterklar, slangerne blev tømt for vand og sænke vandstanden til under dysserne så de ikke fryser til. Og gøre resten vinterklar - det virkede nemt, men vandet i poolen blev hurtigt snavset og stenene  rundt om poolen fik mærker efter blade og andet der havde ligget på dem. Kanterne i poolen fik en rande af det beskidte vand, det fungerede slet ikke og der måtte findes på en ny plan inden sneen kom. Havde mange planer med bla. med et telt hen over det - måtte opgives pga. sne tryk.

Havde undersøgt hvordan man gjorde swimmingpoolen vinterklar, og var blevet enig med mig selv at de vinter dækninger/Presninger jeg kunne købe herhjemme til 8000.- ikke var optimalt da både pool stenene var udsatte og der kom snavs i poolen. Er nok lidt hysterisk lige nu - men havde set en Pool magen til min, hvor der ikke var taget hånd om den - og det kunne man tydeligt se på fliserne - derfor skulle der passes ekstra på min egen.

Er total klar og ren, 5 grader 28 feb.
Ville lave en overdækning selv, så den kunne fjernes til foråret men det skulle kunne gøres hurtigt, så jeg tænkte om man kunne lave den lidt modul opbygget der nemt kunne fjernes, nu er jeg ikke noget geni men det er da sjovt at prøve.

Købte 10 stk lægter 5,5 meter  der blev fordelt ud over og lagde en presenning over poolen som en hurtig test - presenning blev spændt ud. Der blev lavet hulle i den så vandet kunne komme væk - det fungerede heller ikke særlig godt - når det regnede meget(det gjorde det) - lavede det søer i presseingen og trak den skæv - så vandet ikke kunne komme væk hurtigt nok - og igen blev vandet snavset i poolen. Nye rander skulle skrubbes af og poolen renses og tømmes vand af.

Er godt nok ikke køn - men ny model kommer i 2016
Ny plan - så laver vi et tag hen over det, så swimmingpoolen er fuld beskyttet og der kommer snavs ikke
ned i.Taget skulle kunne holde til masser af sne tryk - derfor skulle det laves som et skråtag, så sne'en selv kunne glide af. lavede 10 spær der hurtig kunne skilles ad med bolt og møtrikker. Det skulle være nemt at pakke væk - det var planen.



Genbrugte den store gennemsigtig presenning fra Jem og Fix, og fik den sat fast - manglede et spær til sidst,  men måtte lave en nødeløsning indtil jeg har fået noget mere træ hjem . Dagen efter begyndte det at blæse og jeg fik da godt nok travlt med at få banket klemmelister og sat snore rundt om presenningen inden den blev revet i stykker. Selve konstruktion er rigtig tung og nem at tage ned  men der kommer stadig vind ind forneden og lidt skidt i pool - så det er ikke en optimal løsning indtil videre.

Men det er lidt bedre en hvad jeg kunne købe mig til,; men ikke særlig kønt
Så jeg leger videre med mit "projekt overdækning". Presenningen kan skiftes ud med kanalplader til 8.000.- men det venter jeg lidt med - det er jo stadig meget lidt kønt.

Nu er den oprindelige simple plan blevet meget større, og ide'en er røget - men har til gengæld fundet en ny hjemme model der skulle kunne indfri mine krav.

Har set på rigtige mange Swimmingpool overdækninger og hvad du kan få og hold da ferie hvor er de flotte og smarte, kommer med et indlæg om mulighederne, de koster da også en halv bondegård.