søndag den 12. marts 2017

Start sæson 2017


Kom tidligt hjem fredag den 10 marts solen skinnede på fuld skrue - så på temperaturen i solfangerne, de var oppe på 75 grader. Var tvivl om jeg skulle sætte pumpe med mere til, nu så tidligt på sæsonen. Så på vejrudsigten og den var nu ændret for de næste 9 dage - til nogenlunde vejr med sky/sol - kiggede på graderne igen for solfangeren,  nu var de oppe på 85 grader. Snart ville det hele koge - ups

Så var det med at komme i gang hurtigt, fik skruet cirkulationspumpen på og sat til, vandet løb nu rundt i solfangerne men der var luft i systemet kunne jeg høre. På med Swimmingpool pumpen, wupti så var det hele skruet på, fik sat poolpumpen i gang og så kørte den også -selvom der var lidt utætheder hist og her, fik strammet det hele tæt igen.


Jubii så kom der gang i produktionen af varmt vand – kom ud med 10 grader efter at alt det kogende vand var væk og det var normalt kørende igen. Temp. på 40 grader i solfangerne og 10 ud til poolen. Swimmingpoolen har ligget på ca. 4-6 grader under vinteren og nu ligger den på 5 grader.

Lørdag:
Blev der på fyldt mere vand i swimmingpoolen og alt luft i solfangerne blev tømt ud, den ene sektion var ved at koge over da der var en luftlomme som stoppede vandet i at løbe igennem. Efter at luften var kommet ud, blev der reguleret lidt på vand gennem strømningen i hver sektion indtil de havde samme håndtemperatur. Tjekkede vand temperaturen ud til poolen og den var oppe på 14 grader nu – så det hjalp gevaldigt at få luften ud :af systemet
Nu er det lørdag sidst på dagen og og vandet er kommet op på 8 grader, ikke det helt vilde - men der er også fyldt 5000 liter frisk vand på der er 5 grader; så det trækker jo opvarmningen ned.



Kemi.
Swimmingpoolen har fået en gang klor så vi er oppe på 2,5 og reguleret Ph til 6,8, vandet var lidt tåget men efter pumpen er startet og glasfilteret er kommet  i gang - samt at robotstøvsuger også har været i gang, er vandet nu helt klart igen.
Må sige at robot støvsugeren er fantastisk under vinteren og under opstart, meget hurtig er swimmingpool piv ren og vandet er blevet cirkuleret rigtig godt rundt.


Nu er det hele op at køre - men engang lang hård frost - så skal det hele ind igen :-)











Den. 29/03  Nu har været jo været pragtfuld med en del sol nogle dage, så vi er gået fra 8 grader til 17
Ikke dårligt i marts måned - så et par dage mere og vupti vi er oppe på 20 grader. Man kan godt se/fornemme at selve jorden rundt om poolen også skal varmes op :-) Den taber temp. noget mere om natten nu

lørdag den 4. marts 2017

Sæson 2016

Ja det har været en noget blandet fornøjelse denne sommer i haven, vi havde bestemt at blive hjemme i denne sommer og nyde den dejlige pool. Vi startede jo med super varmt vejr i maj og med overdækning på swimmingpoolen, steg den 4 grader pr. dag - så det gik utrolig hurtig så var vi oppe på 28-30 grader.  Og det kunne da ikke starte bedre, men vi har jo erfaret at et varmt forår giver en lidt kold sommer og ganske rigtig var det hvad vi fik. Nå men vand temperaturen lå på ca. 26 grader i gennemsnit og det er helt fint - til en dejlig dukkert.

















 Solfangere:
Fik de sidste solfangere op, samt sat til, det gav dobbelt op på varme produktionen så jeg endelig var oppe på 3-4 grader, der var mit mål. At kunne hæve temperaturen  meget i poolen på en dag er virkelig vigtig når det er en kold sommer. Men da poolen er udsat for en del vind, giver det en god afkøling også :-) - så når det bliver vindstille og fuld solskin må den virkelig kunne komme op på 5 grader på en dag.

3. ugers ferie
Ja det var godt nok ikke lige det vejr vi havde regnet med, men jeg og drengen var i swimmingpoolen hver dag - de andre i familien var kun i når det var godt vejr. Så de varme aftener på den åbne terrassen med en god rødvin - måtte vi droppe og krybe ind under den overdækket terasse. Vi spiste ude men det var for koldt ved poolen om aftenen - så på spørgsmålet om pool drømmen indfriet i år ?

Det drømmebillede vi havde med at sidde uden for om aften ved poolen, kunne vi godt droppe, men vi var alle i om dagen når det var godt vejr og så var det fantastisk.




Rengøring i swimmingpoolen.
Har virkelig været nem i år, man havde følingen med det, og selvom vandet var varmt, gjorde det ikke den store forskel på hyppigheden af klor m.m - brugte en halv spand med klor i år og vi har brugt 5000 liter vand mindre inden vi fik pool. Vi er kommet frem til,der bliver virkelig brugt en hel del mere til små svømmebassiner og vandslange, vandlege m.m, en vi havde troet. De leger stadig med vandkanoner men nu havner det i poolen :-)


Konklusion.
Vores hjemmeliv vil for altid være ændret til det meget mere positive, ved at være udenfor mellem maj til oktober. Det at komme hjem til en dejlig varm dukkert efter arbejde og opleve trætheden forsvinde og kunne trække vejret igen gennem huden er guld værd. Igen vil jeg sige, at det at være i kontakt med vand giver en eller anden form for energi.

Glæder mig til sæson 2017, hvor solfangerne skal toptunes til maksimal ydelse, mangler stadig at isolere alle de mange meter kobberrør og fin indstille vandflowet i solfangerene - der er delt op i 3 sektioner.