lørdag den 17. marts 2018

Sæson 2017

Så er året gået og sæsonen 2017  var noget rodet med hensyn til at få poolen brugt, vi startede jo med helt vilde temperature. Og med en overdækning på var den oppe på 30 grader april måned - men så stoppede det rimlig brat med det gode vejr og det var en temmelig kold sommer. Vi fik aldrig rigtig brugt terrassen om  aftenen det var for køligt og mange dage var det pivkoldt og temperaturen i poolen var langt over luften.
Tømmer vand af - det regnede hele
 tiden 
Effektiviteten på solfangerne var osse noget total rod at holde styr på da, vi næsten aldrig fik en hel dag med fuldt sol - der var masser af skyer hele tiden. Man stod og holdt øje med temperatur  i solfangerne og når solen stod på, røg temperaturen op som en raket og man var nervøs for om den ikke snart stoppede ved  65 grader. Der var fuld afkøling på vandet, der blev pumpet ud i poolen - men det er godt nok nogen store kræfter man har gang i.  Hele anlægget er samlet med 22 mm kobber rør, så der er fuld skrue på gennemløbet og ikke så meget modstand.

Men solfangerne holdt temperaturen oppe på 24 grader i swimmingpoolen som minimum, så det var noget af en præstation i sig selv. Uden alle mine solfangere ville den ligge på omkring 18-20 grader. Fandt ud af at gennemløbet ikke var optimalt på de 3 sektorer - fik indstillet den lidt og det gav rigtig meget sidst på sæsonen.


Mit forbrug på klor og alt muligt andet har været næsten igen ting, og når man gjorde poolen ren, var det jo dejligt med det varme vand i forhold til luften. Kan godt se at en overdækning ville være genialt, men med de ekstreme priser, komme det nok aldrig til at ske.  Men havde jeg haft en over dækning kunne jeg nemt holde den på 28. 29 grader.  Nå nu drømmer jeg igen :-)

Økonomien i den her investering har vist sig at være rigtig god. Pumpen er guld værd og og mit Diamond 65  filter med glas, rykker for vildt når vandet er lidt uklart ved sæson start. Den gode isolering rundt om pool ( ved installationen ) jeg fik af Poolrådgiveren, har også hjulpet gevaldigt.
Så alt i alt spiller grejet maksimalt, skal bare have styr på de solfangere :-)



Når det er godt vejr, er der intet der slår en Swimmingpool